Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pyszną wkładką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
naleśniki
mąka 1 szklanka
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
Farsz:
ser śmietankowy 10 dag
żółty ser 10 dag
śmietana 2 łyżki
posiekany szczypiorek 2 łyżki
olej do smażenia
bulion 1 kostka
bazylia świeża 2 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pyszną wkładką

Do garnka wlewamy litr wody, zagotowujemy, wrzucamy kostki bulionowe i mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Zmiksowane na gładką masę ciasto odstawiamy na 30 min. Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z serkiem śmietankowym, śmietaną i posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku. Patelnię smarujemy cienko olejem, wlewamy porcje ciasta i smażymy cienkie naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy przygotowaną pastę serowo-ziołową, zwijamy w ciasne rulony i kroimy w plasterki. Gorącą zupę rozlewamy na talerze i podajemy z pokrojonymi naleśnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 23:54
ciekawy pomidorowa z takimi krojonymi naleśnikami
Justyna Jussstiii 05.02.2012 10:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak