Sposób przygotowania

Kapustę wrzucamy na kilka minut do wrzątku, studzimy, oddzielamy liście, rozbijamy lekko grube nerwy liści lub lekko je ścinamy. Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na łyżce mocno rozgrzanego oleju /lub masła/, dodajemy grzyby, solimy i dusimy do miękkości. Studzimy. Dodajemy tartą bułkę, jajko i doprawiamy do smaku. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i zawijamy. Gołąbki układamy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu i zalewamy bulionem. Zapiekamy ok. 15 min w temp. 180 stopni C. Gołąbki wykładamy na półmisek a sos zaprawiamy śmietanką wymieszaną z mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Chętnie bym takich spróbowała;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !