Sposób przygotowania

Masło oraz cukier ucieramy razem na gładką masę. Do tego wbijamy po kolei jajka i dalej ucieramy. Do tego dodajemy szczyptę soli, przesianą mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszane ciasto dzielimy na dwie części. Migdały dokładnie mielimy. Jedną część ciasta mieszamy z kakao, a do drugiej części dodajemy zmielone wcześniej migdały. Każdą z tych części dobrze mieszamy. Formę do babki dokładnie smarujemy margaryną, a następnie posypujemy całą powierzchnię bułką tartą. Do formy na babkę wlewamy ciasto kakaowe, a na to ciasto wlewamy ciasto wymieszane ze zmielonymi migdałami. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 40- 50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !