Sposób przygotowania

Dokładnie umyte i obrane ze skórki ogórki pokroić w drobne plasterki lub zetrzeć na tarce. Im cieńsze plasterki tym lepszy będzie smak. Posolić i zostawić na około pół godziny, aż puszczą wodę. Po tym czasie odsączyć. Dodać cukier, śmietaną i pieprz. Wymieszać. Mizerię podawać schłodzoną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    tradycyjnie i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Najzdrowsze warzywo jakie można jeść bez ograniczeń.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam, ja jeszcze koperek obowiązkowo dodaję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !