Sposób przygotowania

Marchew obrać, pokroić w kostkę, podobnie postąpić z korzeniem pietruszki. Kalafiora i brokuł podzielić na małe kawałki. Fasolkę pokroić każdą na 2-3 kawałki, ziemniaki pokroić w kostkę. Zagotować bulion i dodać do niego marchew, pietruszkę, kalafiora, brokuła, fasolkę, ziemniaki i pora. Całość pogotować aż jarzynki będą miękkie. Dodać makaron i gotować do miękkości makaronu. Ok. 200 ml śmietanki wymieszać z mąką i przelać do zupy przez sito. Mieszać od razu zupę. Zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !