Sposób przygotowania

Proporcje na dwie małe porcje, lub jedną dużą. Kaszę kukurydzianą ugotować w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Kasza którą użyłam jest średnioziarnista. Gotowałam ją 3-4 minuty, razem z curry, solą i pieprzem. Na końcu dodałam oleju (lub oliwy), otręby (opcjonalnie) oraz rozgniecione ziemniaki obrane ze skórki. Masę przelałam do formy wysmarowanej tłuszczem (albo wyłożonej papierem). Wygładziłam powierzchnię i odstawiłam do ostygnięcia. Następnie pocięłam na kształt frytek. Frytki należy smażyć lub piec na złoty kolor. Pycha!



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wow! świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    inne spojrzenie na frytki :) fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię próbować różnych alternatyw dla ziemniaków, a ten pomysł bardzo mi się spodobał
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię próbować różnych alternatyw dla ziemniaków, a ten pomysł bardzo mi się spodobał
  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    w oryginale jest sama polenta, ziemniaków czy przypraw nie trzeba dodawać, to tylko moja improwizacja, bo lubię zmieniać receptury
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    mistrzostwo, skąd takie pomysły czerpiesz?
  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    kuchnie świata.. dostępne w Internecie za darmo (jeszcze). tylko język trzeba znać ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    fajne, ale trochę pracochłonne :)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wydaje mi się że właśnie mało pracochłonne
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    super frytki
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    masz bardzo ciekawe pomysły
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    masz bardzo ciekawe pomysły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    wow jestem pod wrażeniem :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    hym zjadłabym gdyby ktoś zrobił
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    rewelacyjny pomysł !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Smakowite.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietne, jestem ciekawa jak smakuja bo jakios nie portrafie sobie wyobrazić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo oryginalne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetne danie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry sposób na odmianę frytek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super, aż slinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowe i bardzo apetyczne zastosowanie kaszki kukurydzianej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubię polente
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pomysł fajny,warto zrobić.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe czy moje dzieci by je zjadły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    chciałabym takich spróbować!
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !