Sposób przygotowania

Mięso wołowe bardzo dokładnie oczyszczamy, a później dokładnie mielimy. Cebulę obieramy, myjemy pod ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie kroimy w bardzo drobną kostkę. Paprykę czerwoną myjemy, kroimy na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek, a następnie czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz paprykę czerwoną. Do podsmażanych składników dodajemy mięso mielone. Wszystko razem dobrze mieszamy. Do tego dodajemy odcedzone i pokrojone pomidory z puszki. Całość zalewamy po chwili bulionem warzywnym i gotujemy razem. Do zupy dodajemy odcedzoną fasolę z puszki oraz zupę doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz przyprawą do dań meksykańskich.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !