Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, zagotować. Następnie dodać pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, czosnek. Gotować parę minut. Następnie zestawić garnek z ognia,zalewę ostudzić. Do chłodnej zalewy włożyć łopatkę, odstawić na 2 tygodnie, co drugi dzień odwracając na drugą stronę. Po 2 tygodniach wyjąć łopatkę z zalewy, osączyć, włożyć w siatkę i uwędzić. Po uwędzeniu włożyć łopatkę do zalewy w której wcześniej leżakowała tylko wyjąć przyprawy z zalewy i parzyć w 80 stop przez 1,5 godz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    wygląda bardzo smakowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !