Sposób przygotowania

Kaczkę oczyści, umyć, osuszyć, natrzeć od wewnątrz i na zewnątrz solą i odstawić na 15 minut. Następnie osypać wewnątrz i zewnątrz majerankiem i pieprzem. Jabłka umyć, przekroić na pół, wyciąć środki i włożyć do środka kaczki. Kaczkę można zszyć nićmi. Włożyć do brytfanki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i piec 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pieknie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    zjadłabym taką kaczusię
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Kaczka pieczona z jabłuszkami - marzenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    extra kaczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !