Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy w dosc duze kawalki.Solimy i odstawiamy na chwile.Marchew obieramy ,pluczemy i kroimy w cienkie plasterki.
W garnku na oleju podsmazamy pora pokrojonego w plasterki i wkladamy posiekane mieso.Podsmazamy razem po czym wrzucamy czesc kapusty i marchewke.Zalewamy szklanka goracej wody z kostka bulionowa.Przykrywamy i dusimy.Pochwili ,gdy kapusta sie skurczy dodajemy pozostalą jej ilosc i dusimy pod przykryciem czesto mieszajac.Dodajemy lisc laurowy i przyprawe do bigosu.Dusimy az kapusta bedzie miekka ale nie rozpadajaca sie.Kapuste przed podaniem posypujemy posiekana natka pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !