Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką,
majerankiem,bazylią, oregano. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół. Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać
pietruszkę i koper, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super danie!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    zdrowo i smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie najbardziej !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Polecam na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !