Sposób przygotowania

Żeberka umyć,osuszyć i podzielić na małe porcje.Cebulę obrać pokroić i podsmażyć na rumiano.Żeberka posolić,oprószyć pieprzem,posypać mąką i usmazyć na petelni,Usmażone żeberka oraz cebulę przełożyć do rondla ,podlać wodą i dusić do miękkości.Gdy będą miękkie,zrobić zasmażkę z mąki i tłuszczu,dodać do żeberek.
Ogórki pokroić w kostkę,włożyc do rondla,wyspać majeranek ,doprawić solą do smaku - zagotować.
Posadawć do ziemniaków lub pieczywa.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się pysznie, zwłaszcza sos z dodatkiem ogórka kiszonego musi być smaczny.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam żeberka!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i jak apetycznie podane
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ten dodatek ogórki mi się podoba,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    apetyczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiadają się super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !