Sposób przygotowania

Mleko, mąkę pszenną, drobny cukier oraz jaja równo rozdzielić pomiędzy dwa naczynia. Połączyć przy użyciu miksera. Do jednego naczynia dodać kakao, a do drugiego mąkę kukurydzianą. Wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjąć, dodać wodę mineralną gazowaną (rozdzielając równomiernie pomiędzy ciasto czekoladowe i kukurydziane). Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu smarując jej powierzchnię cieniutką warstwą masła.

Ostudzone naleśniki zwinąć w ruloniki. Pokroić na paski i układać w głębokich miseczkach. Posypać owocami, polać kwaśną śmietaną i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !