Sposób przygotowania

Oliwę łączymy z przekrojonym na pół ząbkiem czosnku,szczyptą otartej,suszonej bazyli,szczyptą słodkiej papryki i świeżo zmielonym pieprzem.Odstawiamy.

Pieczarki kroimy w plastry,podsmażamy na łyzce masła,aż odparuje z nich sok. Paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy na łyżce oliwy aż lekko zmięknie.Posypujemy wszystko odrobiną soli.

Na talerz kładziemy dwa liście sałaty.Na środku układamy kopczyk z ciepłych jeszcze pasków papryki.Wkoło papryki zaczynając od góry układamy plastry pieczarek. Ser kroimy w kawałki i rozkładmy na sałatce.Pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać. Całośc posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.

Z sosu wyjmujemy czosnek i polewamy nim sałatkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !