Sposób przygotowania

Wymoczone cynaderki przekrawamy i oczyszczamy, gotujemy i odcedzamy. Kroimy w paski i podsmażamy na oleju z cebulą. Gdy się zrumienią, dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy. Podlewamy stopniowo bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Na końcu możemy zagęścić sos łyzką mąki rozmieszaną z wodą.
Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w końcu i ja wczoraj robiłem cynaderki, ale królicze
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    WIEKI TEMU ROBIŁAM.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają,ale też tata temu jak robiłam sama:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jakoś nie mogę się przełamać do cynaderek, choć danie wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !