Sposób przygotowania

Udka z kurczaka bardzo dok?adnie oczy?ci?. Mi?so nasmarowa? z ka?dej strony pieprzem oraz sol? i odstawi? na chwil?, ?eby przesz?y smakiem przypraw. Cebul? obra?, przemy? pod zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie pokroi? w bardzo drobn? kostk?. Pokrojon? cebul? nale?y zeszkli? na patelni, na rozgrzanym oleju. Pieczarki obra?, umy? i pokroi? w plasterki. Do podsma?anej cebuli doda? pokrojone pieczarki. W?tróbk? bardzo dok?adnie oczy?ci? i pokroi? na mniejsze kawa?eczki. Natk? pietruszki dok?adnie umy?, drobno posieka?. W?tróbk?, natk? pietruszki, jajko oraz bu?k? tart? bardzo dok?adnie wymiesza?. W nast?pnej kolejno?ci doprawi? to do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? i bardzo dok?adnie wymiesza?. Udka z kurczaka faszerowa? zrobionym farszem, a nast?pnie spi?? je wyka?aczkami, ?eby farsz nie uciekl. Faszerowane udka piec przez oko?o 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !