Sposób przygotowania

Dwa jajka gotujemy na twardo. W nast?pnej kolejno?ci z ugotowanych na twardo jajek zdejmujemy skorupki. Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostk?. Sa?atk? bardzo dok?adnie myjemy, a nast?pnie li?cie sa?aty dzielimy na mniejsze kawa?ki. Marchewk? obieramy i dok?adnie myjemy, a pó?niej trzemy na tarce o grubych oczkach. Pomara?cze bardzo dok?adnie myjemy, a nast?pnie obieramy ze skórki i dzielimy na mniejsze kawa?ki, które jeszcze kroimy. Z cytryny wyciskamy sok, a nast?pnie dodajemy do go ?mietany. Sos doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem, sol? oraz cukrem i dobrze mieszamy. Do sosu dodajemy umyt? i drobno pokrojon? natk? pietruszki. Wszystkie sk?adniki mieszamy razem, a pó?niej polewamy zrobionym sosem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !