Sposób przygotowania

Kalafior bardzo dok?adnie myjemy, oczyszczamy z li?ci, a nast?pnie wk?adamy do garnka z wod?.Kalafior odstawiamy na chwil?. W nast?pnej kolejno?ci kalafior dzielimy na mniejsze kawa?ki. Z cytryny wyciskamy sok. Pieczarki bardzo dok?adnie oczyszczamy, myjemy i obieramy ze skórki. Pieczarki pokrapiamy sokiem wyci?ni?tym z 1/3 cytryny. Zielon? cebulk? bardzo dok?adnie myjemy i drobno siekamy. Od rzodkiewek odkrajamy ogonki, a nast?pnie myjemy i kroimy w kostk?. Wszystkie te sk?adniki bardzo dok?adnie mieszamy ze sob?. Ser bia?y rozkruszamy, a nast?pnie dodajemy do niego majonez oraz jogurt naturalny. Sos doprawiamy do smaku pieprzem oraz sol? wed?ug w?asnego uznania. Zrobion? sa?atk? polewamy zrobionym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !