Sposób przygotowania

Kapust? drobno posieka?, w?o?y? do rondla, doda? kostk? grzybow?, wla? wod? i gotowa? do mi?kko?ci, gdy kapusta jest mi?kka, odcedzi?, odcisn?? z wody. Na oliwie podsma?y? posiekan? cebul?, wsypa? drobno pokrojone pieczarki i sma?y? do odparowania p?ynu. Nast?pnie w?o?y? odci?ni?t? kapust?, przyprawi? do smaku, wymiesza? i chwil? poddusi?. Na stolnic? przesia? m?k?, doda? roztopione mas?o, ?ó?tko, ciep?? wod? i zagnie?? elastyczne ciasto. Nast?pnie rozwa?kowa?, szklank? wycina? kr??ki. Na kr??ek ciasta na?o?y? ?y?eczk? farszu, przykry? drugim kr??kiem i skleja? brzegi. Piero?ki wrzuca? do wrz?cej osolonej wody i gotowa? przez 7-8 minut od chwili wyp?yni?cia na powierzchni?. Wyjmowa? ?y?k? cedzakow?.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !