Sposób przygotowania

Cebul? obieramy, drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy rodzynki i drobno pokrojone mi?so. Doprawiamy do smaku ale na pikantnie.Sma?ymy cz?sto mieszaj?c a? mi?so b?dzie rumiane.Przygotowujemy ciasto: z m?ki, mas?a i soli wyrabiamy mas? i dodajemy wod? - tyle aby zagnie?? twarde ciasto. Nast?pnie ciasto rozwa?kowujemy ma grubo?? ok. 3 mm i kroimy na prostok?ty. Na ka?dy kawa?ek ciasta k?adziemy porcj? farszu, zwil?amy brzegi wod? i zlepiamy. Pierogi uk?adamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym ?ó?tkiem i pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !