Sposób przygotowania

Wloszczyzne( marchewke, pietruszke, por, seler, cebule) bardzo dokladnie oczyscic, a nastepnie wrzucic do jednego litra wody i calosc gotowac. Wywar gotowac zeby warzywa zmiekly. W nastepnej kolejnosci wywar odcedzic, a do niego dodac jedna lyzke kminku. Zupe doprawix do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola. Na rondelku, na nieduzym ogniu nalezy rozpuscic maslo, a nastepnie dodac do tego make i bardzo dobrze wymieszac. Zrobiona zasmazke dodac do zupy i dobrze calosc wymieszac. Zupe jeszcze raz zagotowac. Na koniec zupe kminkowa mozna jeszcze doprawic do smaku. Kromki chleba pokroic w kostke, a nastepnie na patelni, na rozgrzanym oleju podsmazyc. Gotowa zupe kminkowa podawac ze zrobionymi grzankami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !