Sposób przygotowania

Ry? gotujemy w osolonej wodzie na sypko. ?opatk? myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawa?ki, mielimy. Boczek kroimy w kostk?. Marchew, cebul? i czosnek obra?, posieka?. Olej rozgrzewamy na patelni i podsma?amy pokrojony boczek, nast?pnie dodajemy posiekane jarzyny i zmielone mi?so. Sma?ymy ok. 10 min. oczywi?cie mieszaj?c. Po tym czasie dolewamy sok pomidorowy, wino, li?? laurowy i dusimy na ma?ym ogniu ok. 30 min. Wszystko doprawiamy pieprzem, sol? i posiekan? bazyli?, wymiesza? i nak?ada? na porcje ry?u.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    bardzo lubi? ry? i potrawy z nim:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie jedzonko bardzo lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !