Sposób przygotowania

Szpinak oczy?ci?, zala? wrz?tkiem, posoli?, zagotowa?, odcedzi? i grubo pokroi?. Bu?ki pokroi? na kromki, zarumieni? na smalcu i u?o?y? na dnie posmarowanego t?uszczem ?aroodpornego naczynia. Oczyszczon? w?tróbk? pokroi? na cienkie plasterki, posypa? m?k?, szybko zarumieni? i po?o?y? na grzankach. Szpinak wymiesza? z ?ó?tkami i bu?k? tart?, po?o?y? na w?tróbce, na to warstw? ubitych bia?ek wymieszan? delikatnie z serem. Piec w 220st ok. 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    ciekawe, musz? wypróbowa? :)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    brzmi smakowicie
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    brzmi smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !