Sposób przygotowania

Kapust? oczy?ci?, op?uka?, zala? posolonym wrz?tkiem i ugotowa? na wpó? mi?kko, odcedzi? i pokroi? na kilka cz??ci. Seler, marchew i ziemniaki obra? i pokroi? na s?upki. Pory pokroi? w w?skie paski, fasolk? obra? z w?ókien i poodcina? ko?cówki, pokroi? na 4 cm kawa?ki. Mi?so podzieli? na kawa?ki , po2 na ka?d? osob?, posoli?, posypa? m?k? i zarumieni? na smalcu. Doda? marchew, pory i selery i dusi? ok. 15 minut. W du?ym garnku, na dnie roz?o?y? kapust?, na niej mi?so, fasol? i ziemniaki, posoli? i popieprzy?, przykry? warzywami z patelni, zala? wrz?tkiem i dusi? do mi?kko?ci. Warzywa po?o?y? na talerzu, na nich mi?so, pola? sosem i posypa? koprem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !