Sposób przygotowania

Matiasy moczymy w wodzie. Wode, w ktorej moczymy rybe najlepiej jest zmienic kilka razy, zeby ryba nie byla, az tak bardzo slona. po wymoczeniu rybe odcedzic i pokroic na mniejsze kawalki. Rybe zalewamy zalewa.
ZALEWA:
Cebule obieramy, myjemy i kroimy na piorka.
Do litra wody dodajemy lisc laurowy, ziele angielskie, cukier, col, pieprz i gotujemy razem. pod koniec gotowania do tego dodajemy ocet i dobrze mieszamy. Do zalewy dodajemy wczesniej pokrojona cebule. Zalewe gotujemy jeszczze raz, a pozniej odstawiamy na pare chwil, zeby dobrze wystygla. Ryby zalana zalewa odstawiamy na cala dobe do lodowki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !