Sposób przygotowania

Wszystkie sk?adniki na ciasto ??czymy ( m?ka, jajko i ciep?a woda) i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie by?o za rzadkie.

FARSZ:

Grzyby zalewamy wrz?tkiem dzie? wcze?niej. Po tym czasie gotujemy je oko?o 1,5 godziny na ma?ym ogniu. Kapust? kiszon? szatkujemy drobno i gotujemy z dodatkiem soli i pieprzu zio?owego, li?ci laurowych i ziela angielskiego oko?o 1,5 godziny podlewaj?c niewielk? ilo?ci? wody. Grzyby ??czymy z kapust? i nak?adamy na pierogi. Ciasto rozwa?kowa? i wykraja? z niego kr??ki. Na ?rodku uk?ada? farsz i zamyka?, sklejaj?c na brzegach. Ugotowa? we wrz?cej wodzie z jedn? ?y?k? oliwy. Wyjmowa? pierogi jak wyp?yn?.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwielbiam pierogi z kazdym farszem ale z kapusta i gzybami najbardziej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    szkoda tylko, ze nie wida? wstawionych zdj?? :(
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !