Sposób przygotowania

Sporz?dzamy rozczyn z dro?d?y , cz??ci? mleka , m?ki i cukru , przykrywamy i pozostawiamy do wyro?ni?cia . Gdy rozczyn nam ju? wyro?nie , dodajemy reszt? maki i mleka oraz ?ó?tka i szczypt? soli , wyrabiamy ciasto , pó?niej dodajemy olej i nadal wyrabiamy . Gotowe ciasto dajemy do wyro?ni?cia . Nast?pnie ciasto dajemy na stolnic? , formujemy wa?ek i kroimy , robimy ma?e kuleczki . Nastawiamy w garnku wod? i gotujemy , garnek obwi?zujemy gaz? i na gazie uk?adamy kuleczki , przykrywamy je g??bokim naczyniem i gotujemy na parze . Gotowe podawa? mo?na z ciep?? gotowa polew? .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ?wietne
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !