Sposób przygotowania

W pierwszej kolejno?ci nale?y ugotowa? makaron do mi?kko?ci w lekko osolonej wodzie. Do gotuj?cego si? makaronu mo?na doda? troszeczk? oleju, ?eby makaron nie poskleja? si?. Szpinak nale?y podgrza? na niedu?ym oleju. Cebule bia?e obra?, pola? ziemn? wod?, ?eby nie szczypa?y podczas krojenia w oczy, a nast?pnie pokroi? w drobn? kostk?. Pokrojona cebul? zeszkli? na patelni, na rozgrzanym oleju. Szynk? pokroi? w kostk?. Na patelni podsma?y? jeszcze przez chwil? szpinak razem z pokrojon? szynk?, cebul? oraz ugotowanym i odcedzonym wcze?niej makaronem. Do tego doda? po nied?ugim czasie serek topiony oraz jogurt naturalny wraz ze ?mietan?. Wszystko razem chwile podgrzewa? i bardzo dok?adnie wymiesza?. Pod koniec danie doprawi? wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    ?wietne danie ze szpinakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !