Sposób przygotowania

Buraki dok?adnie wyszorowa?. Czyste buraki w?o?y? do g??bokiego naczynia ?aroodpornego, na dno nala? 2-3 cm wody. Naczynie dok?adnie przykry? pokrywk?. Nagrza? piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piec do mi?kko?ci buraków (u mnie trwa?o to 1,5 godz). Upieczone buraki ostudzi?, obra? ze skórki, poci?? na pó? i w plasterki. Buraki doprawi? do smaku sol? i pieprzem. Czas pieczenia buraków b?dzie zale?ny od ich wielko?ci. Do rozgrzanej patelni doda? ?y?k? oliwy i sma?y? przeci?ni?ty przez prask? czosnek przez 30 sekund. Podsma?ony czosnek doda? do buraków i wymiesza?. Koperek dok?adnie umy? i posieka?. Do du?ej miski wbi? jajka doda? stary ser, mleko, koperek i dok?adnie wymiesza?. Doprawi? do smaku 1/2 ?y?eczk? soli i czterema szczyptami pieprzu. Buraki dok?adnie i delikatnie po??czy? z mas? serow?. Naczynie ?aroodporne wysmarowa? ?y?k? oliwy, wy?o?y? do niego mieszanin? buraków. Zapiekank? zapieka? w nagrzanym piekarniku do 190 stopni Celsjusza przez 35-40 min. bez przykrycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    arcydzieło kulinarne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ciekawe
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Na najlepsze stoły można podawać !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    nigdy nie jadłem, ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !