Sposób przygotowania

Kalafiora nale?y dok?adnie umy? i podzieli? na "ró?yczki". Cebul? nale?y obra? ze skóry, umy? i pokroi? w pó?plasterki. Papryki nale?y dok?adnie umy?, usun?? gniazda nasienne i pokroi? w kostk?. Ogórków nie nale?y obiera? lecz dok?adnie umy? pod bie??c? wod?, nast?pnie pokroi? w pó?plasterki. Wszystkie pokrojone warzywa wrzuci? do du?ej miski, nast?pnie zasypa? trzema ?y?kami sto?owymi soli. Tak przygotowane warzywa wymiesza? i odstawi? na pó?torej godziny. Po tym czasie wla? do miski jedn? szklank? octu, jedn? szklank? oleju, wsypa? dwie szklanki cukru, wsypa? jedn?, p?ask? ?y?eczk? chilli w proszku, doda? 5 listków laurowych, oraz ok. 15 ziarenek pieprzu. Wszystko dok?adnie wymiesza? i nak?ada? do umytych wcze?niej s?oików. S?oiki nale?y zagotowa? w garnku wype?nionym wod?. S?oiki powinny gotowa? si? ok. 25 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    i potem...jak znalaz? , sa?atka gotowa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takiej nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    wypróbuję napewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !