Sposób przygotowania

Drozdze mieszam z lyzka cukru, lyzka maki i szklanka cieplego mleka. Odstawiam zaczyn w cieple miejsce. Miksuje jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaja drozdze,stopione, schlodzone maslo, delikatnie mieszam i wsypuje make. Wyrabiam ciasto. Odstawiam w cieple miejsce i przykrywam sciereczka.Podsypuje stolnice maka, odrywam kawalki ciasta, robie owalne placuszki, nakladam dzem sliwkowy i posypuje cynamonem. Zwijam w rulonik, spajam ze sob? brzegi tak, aby uformowala mi sie zgrabna drozdzówka. Ukladam na blasze, daj?c im jeszcze czas na wyrosniecie. Pieke w 190C ok. 25-30min.
Najlepsze sa oczywiscie z mlekiem ;)

Komentarze

  • 1
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    wspaniałe śniadanko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mniam! pyszne bułeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !