Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 40 dag
cebula 1
por 1
makaron świderki 4 porcje
papryka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasą

Cebulę obrać i pokroić w cienkie półkrążki. Białą część pora pokroić w talarki. Z papryki wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Ugotować makaron. W niedużym rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i pora, dodać 2 łyżki gorącej wody. Smażyć ok. 5 minut, nieustannie mieszając. Wlać pół szklanki gorącej wody, doprawić przyprawą uniwersalną. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po 10 minutach dodać kiełbasę obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę. Gotować jeszcze 5 minut. Dodać makaron, ozdobić papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 23.01.2012 23:56
e by? smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak