Sposób przygotowania

Z mąki, soli, połowy twarogu i zimnego masła zagnieść gładkie ciasto.

Resztę twarogu zmielić z cukrem, dodać ziarenka z połowy laski wanilii oraz żółtka.

Schłodzone ciasto podzielić na 4 części, każdą część rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycinać kwadraty wielkości ok. 5 na 5 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżkę farszy, kwadrat złożyć na pół po skosie i zlepić za pomocą widelca.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, można posmarować roztrzepanym jajkiem i piec ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni aż będą złotobrązowe. Najlepsze na ciepło.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takich jeszcze nie jadłam, ale wydają się być super :) z chęcią spróbuję, bo uwielbiam pierogi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takich jeszcze nie jadłam, ale wydają się być super :) z chęcią spróbuję, bo uwielbiam pierogi :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie zgrabne
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo apetycznie wyglądają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !