Sposób przygotowania

Filety z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paseczki. Sól rozetrzeć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Paseczki kurczaka natrzeć solą z czosnkiem i obtoczyć w mące ziemniaczanej, Obsmażyć kurczaka na złoty kolor i wrzucić do miski. Ananasa pokroić na paseczki i wrzucić do miski. Zalewę z ananasa wymieszać z sosem sojowym, zagotować na małym ogniu. Sosem polać kurczaka i ananasa, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanego kurczaka można podawać z makaronem bądź ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pierś bardziej extra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !