Sposób przygotowania

Płaty matiasa należy posoli i popieprzyć z obu stron, następnie dokładnie wysmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie wysmażoną rybę należy pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w paseczki, posolić i odstawić na 10 minut. Grzybki marynowane przelać na sicie pod bieżącą wodą i pokroić na 4 części. Ogórki korniszone pokroić w dość drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, doprawić solą i pieprzem, polać śmietaną i dokładnie wymieszać. Sałatkę można podawać również z majonezem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mile widziana w czasie przedwielkanocnym :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !