Sposób przygotowania

CIASTO: Mleko dać do rondelka, wbić jajka. Posolić. Roztrzepać, dosypywać mąki, tyle żeby ciasto było jeszcze lejące. Piec cienkie placki na patelni na złoty kolor z obu stron.

FARSZ: Kapustę wypłukać, następnie zalać wodą, zagotować i odcedzić. Pokroić. Następnie pieczarki pokroić i usmażyć. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć pieczarki i mięso z kapustą. Cebulkę pokroić drobno i podsmażyć na margarynie. Dodać do farszu. Przyprawić i dawać do placków i zwijać w krokiety. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne, super!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zgrabne i pyszne z pewnością.
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    niam niam, powiedz kiedy robisz to wpadnę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !