Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć i pokroić w małe kostki. Wymieszać z przyprawą do gyrosa i wstawić na jakiś czas do lodówki (mięso drobiowe szybko się marynuje, ale dobrze jeśli trochę postoi w lodówce). W międzyczasie pokroić ogórki w plasterki, cebulę w piórka, odcedzić kukurydzę. Kapustę pekińską szatkujemy

Kurczaka usmażyć na oleju (lub oliwie z oliwek). Po usmażeniu trochę ostudzić.

Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić majonezem i papryką w proszku do smaku. Można wymieszać majonez z ketchupem - wtedy sałatka jest bardziej pomidorowa :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !