Sposób przygotowania

Szparagi umyć, oczyścić, związać i gotować przez 20 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Włoszczyznę obrać i razem z mięsem i kostką rosołową ugotować w 4 szkl wody. Z ugotowanych szparagów obrać skórki, wyrzucić, odciąć główki, odłożyć a resztę zmiksować z połową wywaru. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, wymieszać ze śmietanką i pozostałym przecedzonym wywarem, połączyć ze zmiksowanymi szparagami i gotować około 5-8 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze rozłożyć główki szparagów i ugotowane mięso z kurczaka, zalać zupą, posypać pokrojonymi pomidorami i groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !