Sposób przygotowania

Kotlety w proszku mieszamy ze szklanka wody i odstawiamy na 15 minut do napęcznienia , i do tej masy dodajemy łyżkę oleju i wymieszać , formujemy niewielkie kotleciki obtaczamy w mące i kotlety wrzucamy do gorącego bulionu gotujemy 10 minut . Następnie wyjmujemy na talerz . Rozgrzewamy patelnie dodajemy łyżkę masła wsypujemy 1 łyżkę mąki i robimy zasmażkę rozcieńczamy ją z bulionem w którym gotowały się pulpety , dodajemy śmietanę , koperek i mieszamy , doprawiamy do smaku , pulpety wkładamy jeszcze do sosu i gotujemy razem wszystkie jeszcze kilka chwil .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !