Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć z zalewy. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Żółtą paprykę pokroić w paski, a orzechy posiekać. Tak przygotowane składniki przełożyć do salaterki.
Do słoja wrzucić posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną ostrą papryczkę oraz szczyptę bazylii i zalać oliwą oraz octem winnym. Na koniec doprawić solą, słoik zakręcić i potrząsać nim tak długo, aż składniki dobrze się połączą. Tak przygotowanym sosem ziołowym polać sałatkę, wymieszać i odstawić na 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    w połączeniu z pistacjami musi być baaardzo pyszne :)
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !