Sposób przygotowania

Na początek należy delikatnie odciąć górę kajzerki, następnie rękoma wydrążyć środek bułki. Cebulę należy obrać ze skóry, następnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę. Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju należy zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę, dusimy ją, aż zmięknie. Na koniec dodajemy mięso mielone i podsmażamy wszystko razem.Pod koniec duszenia należy doprawić farsz do smaku pieprzem prawdziwym i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Do wydrążonych wcześniej bułek nałożyć farsz, wierzch bułki należy przykryć plastrem sera żółtego. Bułki ułożyć na blaszce, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser żółty się zrumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !