Sposób przygotowania

Steki (po 250g każdy) umyć, osuszyć, spryskać sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut. Posolić, popieprzyć, posypać papryką. Szparagi i groszek z marchewką, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Do nasmarowanego masłem, żaroodpornego naczynia włożyć steki, a dookoła rozłożyć szparagi i marchewkę z groszkiem. Wierzch posypać wiórkami masła, przykryć folią aluminiową i piec ok. 30 minut w 200 st. Na patelni z masłem podsmażyć plasterki cebuli, dodać plasterki pieczarek i smażyć 5 minut mieszając. Mąkę rozmieszać dokładnie z połową szklanki wody i wlać na patelnię mieszając. Podgrzać, przyprawić, polać rybę i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomitość.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !