Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce do pieczenia wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto na brzegach zaginamy na ok 1,5-1cm i dziurawimy widelcem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5-10minut.

2. Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę w cienkie talarki, jaja gotujemy i kroimy w kosteczkę, pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy przesypując kucharkiem aby puściły wodę.

3. Ciasto po 5-10minutach smarujemy ketchupem i przyprawiamy ziołami, nakładamy talarki cebuli, paprykę, salami, pieczarki i wstawiamy ponownie na 15minut do piekarnika.

4. Po upływie 15 minut nakładamy gotowane jajka i żółty ser. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 10-15 minut aż ciasto będzie zarumienione.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !