Sposób przygotowania

Cebulę obieramy ze skórki, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojoną cebulę należy zeszklić na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Następnie obrać marchew, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą marchew dodać do cebuli i dusić ok. 6 minut. Następnie należy umyć cukinię, nie obierać jej ze skórki i pokroić w pół plasterki, dorzucić do marchwi. Wszystko razem wymieszać, dusić, aż cukinia będzie na wpół miękka. Pod koniec duszenia, dodać dwa ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku, wymieszać. Makaron łazanki należy ugotować w osolonej wodzie, następnie po ugotowaniu odcedzić, wrzucić do garnka w którym się gotował makaron, dodać cukinię wymieszaną z cebulą i marchwią. Na koniec doprawić danie do smaku solą, pieprzem i posypać dość obficie ziołami prowansalskimi, wszystko dokładnie wymieszać i chwilkę podgrzać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    o! świetny pomysł - zawsze zastanawiam się do czego można dodać cukinię! dzięki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwielbiam takie cuda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwielbiam takie cuda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    no to sie teraz g?odna zrobi?am !!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !