Sposób przygotowania

Do wysokiego garnka należy wlać dwa litry bulionu, dodać umyte skrzydełko z kurczaka. Następnie bulion należy zagotować i dodać do niego obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut, następnie dodajemy odciśniętą w dłoniach kapustę kiszoną, oraz startą na tarce marchew. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz wsypujemy około pół łyżeczki kminku. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować ok. 10-15 minut aby kapusta zmiękła. Zupa gotowa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    tzw zarzutka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !