Sposób przygotowania

Mięso zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut, w osobnym garnku gotujemy buraki wymyte- nieobrane.
Do ugotowanego mięsa dodajemy 1 łyżke ziarenek smaku, oraz włoszczyzne.
Buraki studzimy, obieramy część z nich tarkujemy na tarce o grubych oczkach, część kroimy w plastry dodajemy do bulionu, dodajemy cukier ocet sól, pieprz na koniec zasypujemy wierzch majerankiem , do miseczki ze śmietaną dolewamy gorący barszcz dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty zupy - gotujemy jeszcze 20 minut


Do osolonej wody wrzucamy ziemniaki- gotujemy aż będa miękkie, tłuczemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulke smażymy - polewamy tym ziemniaki

smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !