Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł gotować przez kilka minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Następnie razem z głąbami zetrzeć na tarce o dużych otworach. Z jajek ugotowanych na twardo wyjąć żółtka, rozetrzeć z musztardą i odrobiną cukru, wymieszać ze śmietaną, koperkiem i jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać utarty kalafior i brokuł, posypać posiekanymi białkami z jajek. Podawać jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moje smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczna i zdrowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !