Sposób przygotowania

Do wysokiego garnka należy wlać odrobinę oleju i usmażyć na nim pół kilograma mięsa mielonego. Mięso należy doprawić solą, pieprzem i posypać łyżką stołową papryki słodkiej w proszku. Gdy mięso będzie lekko podsmażone należy dodać paprykę, którą wcześniej należy umyć, pozbyć się z niej gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Paprykę razem z mięsem dusimy ok. 7 minut. Po tym czasie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Potrawę dusimy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę białą. Danie dusimy ok. 4 minut. Następnie do wysokiej miski wlewamy 700 ml przegotowanej wody, dodajemy do niej 100ml przecieru pomidorowego, 4 łyżki stołowe ketchupu pikantnego, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki kminku, łyżeczkę suszonej kolendry, łyżeczkę pietruszki suszonej, łyżeczkę suszonej bazylii oraz 2 ząbki czosnku, który musimy obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę. Zawartość w misce należy dokładnie wymieszać i dodać łyżkę stołową mąki ziemniaczanej, po czy jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowaną zalewą, należy zalać zawartość znajdującą się w garnku. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Dusić pod przykryciem, ok. 25 minut, aż ziemniaki staną się miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Ale fajne danie :) Koniecznie muszę spróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ch?tnie si? przekonam jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,lubi? takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,lubi? takie dania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    czemu nie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !