Sposób przygotowania

Mięso natarte solą i pieprzem piec w brytfannie z 1/2 szkl. wody przez 2 godz. w temp. 200 st. Gdy zacznie się rumienić dolać bulion i wino. Przez cały czas pieczenia, co jakieś 20 minut, podlewać mięso wytwarzającym się sosem. Po ok. 1,5 godz. dodać ćwiartki cebul i plasterki marchewki oraz czosnek. Zioła posiekać i wymieszać z masłem i bułką tartą i posmarować mięso. Łopatkę wyjąć pokroić w plastry, do do sosu dodać śmietanę. Podawać oddzielnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko taką łopatkę robić.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    brzmi świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !