Sposób przygotowania

Mięso pokroić w sporą kostkę posypać przyprawami, skropić oliwą i wymieszać, cebulę w piórko, marchewkę w 3-4 centymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, przyrumienić z każdej strony, dodać cebulę i marchewkę. posmażyć na ostrym ogniu kilka minut, po czym podlać bulionem lub wodą. ok pół szkl.dodać posiekanego pora i listki selera, dusić do miękkości.. Pod koniec dodać pomidor pokrojony w kostkę i trochę odparować potrawę.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem, dodatkowo można podać sałatkę lub pomidory z cebulką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię gulasz;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !